Leasefiets

Leasefiets

Wanneer een fiets leasen en wat gaat er veranderen?
Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe fiets van de zaak regeling in! De bijtelling wordt op jaarbasis 7 procent van de cataloguswaarde. Een e-bike van bijvoorbeeld 2.000 euro kost je dan tussen de 4,33 en 5,75 euro per maand, afhankelijk van het inkomen. De werkgever stelt dan de fiets beschikbaar en blijft eigenaar van de fiets, de medewerker mag hem gebruiken. Vertrekt de medewerker, dan levert hij de fiets in, of neemt hij hem over tegen de waarde op dat moment. Bij alleen zakelijk gebruik is er geen bijtelling.

Ook werknemers met een leasefiets houden het recht op een onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer op het moment dat zij met een ander vervoersmiddel reizen en de leasefiets niet gebruiken.

In de praktijk betekent dat, dat als een werknemer met de trein of auto naar het werk gaat, de werkgever maximaal 19 cent per kilometer onbelast mag vergoeden. Als de werknemer met de trein reist mag de werkgever ook de werkelijke kosten vergoeden als de kosten hoger zijn dan 19 cent per kilometer. Werkgever/werknemer moeten wel aannemelijk kunnen maken dat de werknemer geen gebruik heeft gemaakt van de leasefiets als hij de zakelijke kilometers, ondanks die ter beschikking gestelde fiets, per trein of per auto aflegt. Als een werknemer een dag de gehele rit met de leasefiets naar het werk reist, kan geen aanspraak worden gemaakt op de onbelaste kilometervergoeding.

Wij werken samen met diverse leasemaatschappijen. Wij zijn trots te vermelden dat wij Lease a bike dealer zijn. Op https://www.lease-a-bike.nl/  kun je direct je maandelijke leasekosten berekenen. 

Tevens zijn wij geselecteerd door de ANWB als partner voor ANWB fietslease.

Kijk voor meer informatie ook op nijlandtweewielers.nl/fietslease